torsdag 5. februar 2009

Dropp leksene! Sak, Nrk Hordaland


Dropp hjemmeleksene!
Elever som lar være å gjøre hjemmeleksene har støtte i loven, mener utdanningsdirektør.
Charlotte Haarvik Sandencharlotte.haarvik.sanden@nrk.no
Publisert i dag 08:41


Permalenkehttp://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.6465538
- Lekser er ikke hjemlet i lov og regelverk, sier utdanningsdirektør Kjellbjørg Lunde i Hordaland til NRK.
Les også: - Det blir ikke slutt på leksene
Hun mener læringsarbeidet bør foregå på skolen og at elever skal ha fri når de går hjem. Og dersom de vil, kan de la være å gjøre leksene sine, med loven på sin side, sier hun til Bergens Tidende.
- Det er jo ikke forbudt å la være å gjøre lekser. Det er ingen hjemmel som sier at lærere har rett til å gi elevene arbeid på fritiden, sier hun.
- Lekser skaper forskjeller
Lunde mener at man bør ta dette opp til diskusjon i skolene, og at man der må bli enige om hvordan man skal komme fram til bedre løsninger.
Hun mener også at lekser ikke er bra og at de kan ha negative følger for elevene.
- Forskning viser at effekten av hjemmelekser er større forskjeller mellom elevene, og det er jo tvert imot det vi har blitt pålagt å motvirke gjennom læringsarbeidet i skolen, sier Lunde.
SV-politikk
Kjellbjørg Lunde er tidligere stortingsrepresentant for SV. Leder i utdanningskommiteen på Stortinget Ine Eriksen Søreide (H), mener at det er SV-eren i Lunde som snakker.
- Dette har SV ment i mange år. SV mener at elevene ikke skal møte motstand i skolen og at de ikke skal øve på ting. Dette er jeg dypt uenig i, sier hun.
- Det er mange undersøkelser som viser at lekser gir en god læringseffekt, og det er også en veldig god arena for foreldrene å være tilstede i sitt eget barns opplæringsopplegg, avslutter Søreide.(Bergens Tidende/NRK)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar